Sommarhälsning från fullmäktiges junisammanträde

Sommarhälsning från fullmäktiges junisammanträde

Nu är sommaren här, en sommar som på flera sätt kommer att vara annorlunda för många av oss. Alla har vi blivit påverkade av coronapandemin. Detta är en samhällskris med sådana dimensioner att de flesta av oss inte har upplevt. Vi har mest hört berättelser och sett bilder och filmer om andras samhällskriser. Men idag är det påtagligt för oss alla.
Vi har en plikt att värna om varandra som medmänniskor. Det sker bland annat genom att lyssna till medicinska råd, inte ta några onödiga risker och använda sunt förnuft, vara omdömesgill alltså. Vi kan hjälpa varandra att omvandla vår oro till kärlek till våra medmänniskor. Coronatid är inte bara orostid. Den är också besinningens tid och lärandets tid. Hur vill vi egentligen leva med varandra? Vad är det allra mest värdefulla för oss?
Hur lär vi oss leva med mer ovisshet än vi är vana vid? Vi vet ju att vi kan ställa om. Vi kan visa flexibilitet, hantera osäkerhet och visa initiativkraft. Vi i Båstads kommun har ställt om och vi har ökat vår beredskap för att kunna hantera de risker som vi utsätts för.
Vi alla medmänniskor kan ställa om och ställa upp. Det kan vara att erbjuda dem du har i din närhet som du vet är i riskgrupp med att handla och uträtta angelägna ärenden. Men också att vara rädd om dig själv – tvätta händerna. God handhygien går inte att poängtera nog. Håll avståndet när du möter en annan människa. Ring den som lever isolerad, bara genom att ringa en signal till den som lever i karantän bidrar till att den kan få känna sig sedd, hörd och mindre ensam.
Men också att stödja alla näringsidkare som idag har det väldigt tufft. Handla lokalt. Kolla gärna med din lokala leverantör istället för att handla på nätet. De kan i regel ordna hemleverans. Ett annat sätt att stödja våra näringsidkare är att semestra på hemmaplan. Vårt Bjäre är fantastiskt som vi alla vet. Och använd era semesterdagar till bekanta er lite extra med de många smultronställena vi har på Bjäre.
Ha en skön sommar!
Thomas Andersson                                          Kommunfullmäktiges ordförande                

Inlägget Sommarhälsning från fullmäktiges junisammanträde dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar