Spaden är satt i marken – nu börjar byggnationen av Bjäre skola

Spaden är satt i marken – nu börjar byggnationen av Bjäre skola

I mars 2019 beslutade Båstads kommunfullmäktige hur förskole- och grundskolestrukturen ska se ut i den södra delen av kommunen. Två år senare var det dags att sätta spaden i marken för sammanslagningen av Torekovs och Västra Karups skola.
På fredagsförmiddagen samlades ett fåtal tjänstepersoner och politiker på platsen för den nya skolan i Västra Karup – Bjäre skola. Om lite mer än ett år, lagom till höstterminen 2022, planeras här stå en helt ny F-6-skola och en förskola med fyra avdelningar.
Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelsens ordförande, Thomas Nerd, utbildningsnämndens ordförande och Inga-Britt Henriksson, skolchef, fick hjälp av eleverna Alinea Millqvist och Ines Libäck när spaden skulle sättas i marken.
– På denna plats har barn med en massa drömmar gått i skola och nu kommer fler barn ges möjlighet att skapa drömmar i vår nya skola. Vi satsar på framtiden och ni elever är vår framtid, säger Johan Olsson Swanstein.
Arbetet med Västra Karups nya skola påbörjades under 2020 genom att man rev den befintliga skolbyggnaden. Elevantalet på den nya skolan beräknas bli cirka 300 elever. Det blir en tvåparallell F-6 skola då antalet elever per årskurs kommer att vara fler än 30 elever. Skolan har möjlighet att ta emot drygt 350 elever. Förskolan beräknas ge plats åt 72 barn.
– Det är en historisk händelse vi är med om när tre av kommunens skolor kommer att ersättas av en ny skola här i Västra Karup. Det händer inte i många kommuner. På denna plats har generationer efter generationer gått i skola, lärt sig läsa och lekt på skolgården. Nu gör vi så att fler barn och elever kan fortsätta med det, säger Thomas Nerd.
På bastad.se finns nu en projektsida där du kan se och följa arbets- och byggprocessen av den nya skolan. Här kan du ta del av bakgrundsinformation, tidsplan, programhandlingar och galleri av teckningar om den nya skolan gjorda av barn som går på Västra Karups och Torekovs skola idag. Genom att scanna av QR-koder kan du också ta del av förskolebarns tankar om den nya förskolan.
Läs mer: Följ arbets- och byggprocessen av Bjäre skola här.

Inlägget Spaden är satt i marken – nu börjar byggnationen av Bjäre skola dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar