Stipendiet Vårdtacket tilldelas kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska

Stipendiet Vårdtacket tilldelas kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska

Sandra Sturk, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Båstads kommun, har tilldelats Fredrika Bremer-stipendiet Vårdtacket för sina arbetsinsatser under coronapandemin.
Fredrika Bremer-förbundet delar i år ut åtta rekreationsstipendier om 10 000 kronor vardera till personer som på olika sätt varit en del av den enorma arbetsinsats som gjorts inom vård- och omsorg under coronapandemin då de i ett läge av kris och pandemi tagit sig an sin yrkesroll och sitt uppdrag som såväl jury och kollegor uppfattar utöver det vanliga. Stipendiet kallas “Vårdtacket” och nomineringarna har gjorts av mottagarnas kollegor.
I Båstads kommun har Sandra Sturk, medicinskt ansvarig sjuksköterska, tilldelats stipendiet för att hon har ett omfattande, innerligt och djupgående engagemang för de personer som kommunens verksamheter finns till för och har tack vare sitt tydliga, förtroendeingivande och empatiska sätt att navigera i den rådande krisen väglett verksamheterna i kampen mot den osynliga men ack så påtagliga faran som coronaviruset utgör.
Stipendiet är tänkt att gå till rekreation på det sätt som mottagaren efter året som gått behöver och skulle må bra av.
– Det känns fantastiskt roligt och hedersamt att blivit tilldelad stipendiet. Jag vill också passa på att lyfta all vård- och omsorgspersonal som kämpar outtröttligt för vård- och omsorgstagare i kommunen. Jag hoppas att detta leder till att all vårdpersonal får det erkännande som de är värda efter senaste årets kraftansträngning, säger Sandra Sturk.
Motivering
Sandra Sturk, sjuksköterska, Båstad
Sandra har ett omfattande, innerligt och djupgående engagemang för de personer som kommunens verksamheter finns till för och har tack vare sitt tydliga, förtroendeingivande och empatiska sätt att navigera i den rådande krisen väglett verksamheterna i kampen mot den osynliga men ack så påtagliga faran som coronaviruset utgör.

Sandra Sturk. Foto: Båstads kommun

Inlägget Stipendiet Vårdtacket tilldelas kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar