Strandängsskolan nominerade i White Guide Junior

Strandängsskolan nominerade i White Guide Junior

Strandängsskolan i Båstad har nominerats i White Guide Junior för årets Pep-skola 2020.
– Vi är förstås väldigt stolta och glada för nomineringen, all beröm till våra kockar och biträden i köken de är fantastiska, säger Susanna Bengtsson, måltidschef på Båstads kommun.
Tävlingen är ett samarbete mellan White Public AB och Bergkvist Publishing. Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Tävlingen bedömer helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna och delar därför ut pris i totalt 14 kategorier.
 Strandängsskolan i Båstad är en av tio skolor som har nominerats i White Guide Junior för årets Pep-skola 2020. Pep-skola arbetar systematiskt med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor i skolan.
– Det är helt fantastiskt. Inom Båstads kommunrestauranger arbetar vi mycket med arbetsglädje och det smittar av sig till våra gäster. Det är en välkomnande måltidsmiljö, på Strandängsskolan möts man av är en stor salladsbuffé när man kommer in i matsalen där det finns något för alla. Det erbjuds dagligen nybakat bröd, två varma maträtter varav en är vegetariskt. Det finns något för alla så att eleverna ska kunna fylla på med näring och energi så att de orkar prestera resten av skoldagen. I matsalen ska eleverna få ett trevligt bemötande och känna att det är en speciell stund de tillbringar där, säger Susanna Bengtsson.
Tävlingen är den enda i sitt slag i Sverige som bedömer helheten. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.
– Helheten är jätteviktig för att skapa en god måltidsupplevelse, vi arbetar med Måltidsmodellen som livsmedelsverket tagit fram. Måltidsmodellen ger ett helhetsperspektiv på bra måltider, modellen består av sex olika områden, som alla är viktiga för att matgästerna ska få i sig bra näring och känna matglädje.
 

Nominerade Årets Pep-skola 2020
Nominerade Årets Pep-skola 2020
Aggarpsskolan, Svedala
Bockstensskolan, Varberg
British Junior, Eskilstuna
Bäckaskolan F-6, Gnosjö
Klöverstugans förskola, Svedala
Kårsta skola, Vallentuna
Parkskolan, Teckomatorp
Runbackaskolan, Sollentuna
Strandängsskolan, Båstad
Västerstrandsskolan, Karlstad

Inlägget Strandängsskolan nominerade i White Guide Junior dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar