Ta del av en samlad aktuell lägesbild av coronapandemin

Ta del av en samlad aktuell lägesbild av coronapandemin

På Båstads kommuns webbsida uppdateras veckovisa lägesbilder med information om sjukdomsläget i Båstads kommun.
Här finns information om bland annat sjukdomsläget i kommunen, antal bekräftade fall och pågående smittspårningar. Du kan också ta del av coronapandemins påverkan inom kommunala verksamheter – till exempel sjukfrånvaro, arbetsbelastning och tillgång på skyddsutrustning.
Här presenteras också länkar till mer fakta och statistik över antal bekräftade fall och antal inlagda på sjukhus i Skåne, Sverige och världen.
Informationen publiceras veckovis.
Läs mer: Aktuell lägesbild
 

Var källkritisk och sprid inte rykten
Tillsammans är vi många som just nu arbetar för att hantera konsekvenserna av det som händer i samhället och för att minska smittspridningen. Kommunen kommunicerar kontinuerligt om information som rör våra verksamheter.
Vid större händelser, till exempel en pandemi, finns risk att det uppstår ryktesspridning. Tänk källkritiskt när du tar del av information. Frågorna vad, när, var, hur, vem och varför fungerar som ett källkritiskt filter. Kontrollera alltid information från flera källor. Håll dig uppdaterad kring bekräftad information från myndigheter. Vi har alla ett ansvar att förhindra ryktesspridning.
Därför ber vi dig om att:

Vara källkritisk
Inte sprida rykten

Läs mer:  Tänk på det här när du bedömer information

Inlägget Ta del av en samlad aktuell lägesbild av coronapandemin dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar