Till dig som är vård- och omsorgstagare

Till dig som är vård- och omsorgstagare

Så här jobbar vi för din trygghet med anledning av coronaviruset (covid-19)
Inom Vård och omsorg i Båstads kommun följer vi utvecklingen kring coronaviruset noga och frågan har högsta prioritet. Det är särskilt viktigt att skydda dig som är äldre och/eller tillhör någon av de övriga riskgrupperna.Personer över 70 år uppmanas nu att begränsa sina nära kontakter med andra, så långt som möjligt, de kommande veckorna. Det innebär bland annat att man om möjligt ska undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler.
Vanliga symtom på att du fått coronaviruset:Viruset påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa. Det är vanligt med ett eller flera av följande symtom: Hosta, feber, andningsbesvär, snuva, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk, illamående.
Så här undviker du smitta:• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta händerna ofta; när du varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök.• Undvik kontakt med sjuka människor.• Är du själv sjuk – stanna hemma. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen.
Ingen ska behöva bli ensam på grund av coronaviruset. Du kan fortsätta umgås med dina nära och kära via videosamtal eller liknande. Du kan fortfarande gå ut i friska luften, men inte i grupp. Var inte rädd för att ta emot hjälp av vänner och bekanta! Det finns flera människor som vill hjälpa till med både det ena och det andra. Till exempel hur man kan ha videosamtal, hjälp med inköp från en butik eller restaurang, låna en bok från biblioteket och mycket annat.
Frågor Om du har en fråga kring dina insatser, ring Kundcenter 0431-770 00.
Tillsammans hjälps vi åt för att minska smittspridningen.Var rädd om dig!

Inlägget Till dig som är vård- och omsorgstagare dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar