Tillfällig förändring för torgplatser på grund av coronaviruset

Tillfällig förändring för torgplatser på grund av coronaviruset

Båstads kommun har beslutat att inför julfirandet 2020 enbart upplåta dagplatser på torg i Båstad till företag som bedriver åretruntverksamhet i kommunen. Beslutet gäller tills vidare och påverkar inte dig som har en årsplats.
Vi måste alla ta ett gemensamt ansvar att begränsa smittspridningen av coronaviruset (covid-19) i samhället och därför har Båstads kommun beslutat att endast upplåta dagplatser på Båstad torg samt Lyckantorget i Båstad till företag som bedriver åretruntverksamhet i kommunen. Detta för att undvika eventuella folksamlingar som kan uppstå i samband med torghandel kopplad till advent och jul.
Genom att endast tillåta de som bedriver stadigvarande verksamhet inom kommunen att kunna utnyttja dagplatser på torgen går det i linje med kommunstyrelsens beslut gällande avgiftsfri upplåtelse av torgplats till företag inom kommun.
De torghandlare som idag har en årsplats undantages från beslutet och får fortsätta att nyttja sin plats till dess att avtalet löper ut vid årsskiftet, detta även om hemadressen är i en annan kommun.
Det nya beslutet gäller tills vidare.

Inlägget Tillfällig förändring för torgplatser på grund av coronaviruset dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar