Topplacering på årlig kommunranking för Båstads kommun

Topplacering på årlig kommunranking för Båstads kommun

För femtonde året i rad gör tidningen Fokus kommunrankningen Bäst att leva. Med över 200 faktorer i botten är det den mest ambitiösa jämförelsen av Sveriges kommuner. Båstads kommun toppar listan under kategorin Bostäder.
Alla Sveriges 290 kommuner har jämförts i tio huvudkategorier, bland annat demokrati och jämställdhet, utbildning, bostäder, kultur och miljö. Totalt har antalet mätpunkter mer än fördubblats sedan förra året. Båstads kommun toppar listan under kategorin Bostäder, där man tittar på bostadsbyggande under fem år; färdigställda bostäder; utvecklingen av hyror och huspriser; snitthyra; tillgång till bredband; boyta; andel hyresbostäder; prisbild bostadsrätt och småhus.
– Roligt att vi tar kliv uppåt i kommunrankingen och inte minst avseende kategorin bostäder. Våra investeringar, satsningar och ambitioner ger resultat vilket är viktigt i vårt fortsatta arbete med förverkligandet av vår vision “ett bättre sätt att leva”, säger Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande.
Bäst att leva-rankningen har utvecklats varje år sedan starten. Nytt för i år är exempelvis en utveckling av de sociala faktorer som visar hur kommuninvånarna egentligen mår. Även trygghetsmått och resultat av investeringar i utbildning har fått en översyn.
– Det finns flera viktiga trender i Sverige just nu som Bäst att leva 2020 fångar upp och sätter fingret på. Som exempel är det mycket intressantast att Gröna vågen är så tydlig. Storstäderna tappar befolkning till andra tätorter, och även till landsbygden. Det är sånt som stadsplanerare, beslutsfattare och politiker på både riksplanet och kommunal nivå måste hålla järnkoll på, säger Fokus chefredaktör Jon Åsberg.
Se hela listan med alla kommuner här.

Inlägget Topplacering på årlig kommunranking för Båstads kommun dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar