Ungdomsråd söker representanter

Ungdomsråd söker representanter

Kommunfullmäktige har beslutat om att starta upp ett ungdomsråd med representanter från kommunens olika högstadie- och gymnasieskolor. Syftet är att få in ungdomsperspektivet i de politiska besluten.
– Vi politiker vill ha mer input från ungdomarna. Vi saknar ungdomarnas röster och detta är ett sätt för dem att påverka och ge oss sina synpunkter, säger Ingela Stefansson (S), ordförande i ungdomsrådet.
Varje skola väljer ut två representanter och totalt kommer rådet bestå av åtta ungdomar från Strandängsskolan, Akademi Båstad, Apelrydsskolan och Förslövs skola. Utöver det ska två ungdomar som studerar på annan ort väljas in i rådet.
– Utse era representanter och nominera elever som studerar på annan ort och maila in namn och kontaktuppgifter till bastads.kommun@bastad.se innan den 30 juni 2020.
Ungdomsrådet kommer att starta sin verksamhet med två möten under hösten. De kommer därefter att träffas två gånger per år.
– Elevernas åsikter ska bidra till att göra Båstads kommun till en ännu bättre plats att leva på för ungdomar, säger Ingela Stefansson.

Inlägget Ungdomsråd söker representanter dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar