Uppåt för företagsklimatet i Båstads kommun

Uppåt för företagsklimatet i Båstads kommun

Båstads kommun får höjt betyg av sina företag i Svenskt Näringslivs årliga mätning av företagsklimatet i Sverige. Undersökningen bygger på en enkätundersökning som gick ut till företagen under perioden januari-mars 2020 och där totalt 119 Båstad företag medverkade.
Områden som företagarna har gett ett bättre betyg än tidigare är bland annat attityder till företagande, kommunens service och bemötande samt dialogen mellan företagare och beslutsfattare.
─ Jag är jätteglad över att vi tar ett kliv uppåt! Det är ett gemensamt arbete att uppnå ett gott näringslivsklimat. Med en god dialog där vi delar erfarenheter och idéer kan vi vara med och göra skillnad för våra företagare, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein.
Båstads kommun och Båstad Turism & Näringsliv har tillsammans under det senaste året gjort en rad satsningar för att utveckla det lokala företagsklimatet där fokus just varit på att förbättra kommunens service och information och dialog med de lokala företagarna. Exempel på aktiviteter som gjorts är Näringslivsluncher, företagsbesök och Företagssafari. Dessutom har en ny tjänst kommit på plats – en Företagslots som delar sin tid mellan Båstads kommun och Båstads Turism & Näringsliv. Lotsens uppdrag är att göra det enklare och mer effektivt för företagare i sina kontakter med kommunen.
─ Det här är ett kvitto på att det arbete vi inlett ger positiv effekt och att vi är på rätt spår. Tack alla Båstadföretagare som har varit med och tyckt till. Dialog och samarbete är nyckeln till ett gott företagsklimat. Nu fortsätter vår utvecklingsresa där vi arbetar på flera fronter och har ett nära samarbete med det lokala näringslivet, säger Karin Bengtsson, vd Båstad Turism & Näringsliv.
I höst presenterar Svenskt Näringsliv sin kommunranking och då ser vi hur Båstads resultat står sig i förhållande till övriga kommuner i Sverige.
På www.foretagsklimat.se visas hela undersökningen.

Inlägget Uppåt för företagsklimatet i Båstads kommun dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar