Upplev Bjärehalvön i vandringskängor

​Den 11-13 oktober är det dags att snöra på sig vandringskängorna när Båstad Hiking festival går av stapeln. Johan Mårtensson, skogsförvaltare på Båstads kommun, ska vara guide för en av vandringarna.
Under Hållbarhetsveckan i Båstad kommer Båstad Hiking Festival löpa parallellt med andra evenemang från den 11-13 oktober. Medarbetare på Båstads kommun kommer vara delaktiga under festivalen och vi har pratat med Johan Mårtensson som arbetar som skogsförvaltare på kommunen.
– Jag ska i år vara guide för vandringen ”Axelstorpsravinen och vyer över Båstad”. Det är en ny slinga för festivalen . Det är första gången jag är guide på festivalen, tidigare har jag enbart deltagit i vandringar.”
Vandringen kommer utgå från Hotel Riviera Strand och sedan hålla på i cirka 4,5 timmar inklusive fikapauser. Johan säger att vandringen är medelsvår men att den enligt honom ändå passar de flesta eftersom den bara är elva kilometer lång.
Vad ska man som vandrare tänka på innan man ger sig ut?
-Jag rekommenderar att vandrarna klär sig efter väder och även har rejäla skor eftersom det bitvis kan vara halt och blött på slingorna.
När Johan fick frågan vilket som var hans smultronställe på Bjäre så hade han svårt att välja ett ställe eftersom han tycker hela Bjäre är underbart. Tillslut valde han Axeltorpsforsen som dessutom är en del av hans vandring. Han berättar att han tidigare har varit på en guidad mindfulnessvandring där och då fick han ligga ner på marken helt tyst i 20 minuter och lyssna på naturen. Johan beskriver att ljuden han upplevde då var som en symfoniorkester.
Om du inte skulle varit guide vilken vandring skulle du då gått?
-Jag tycker att det finns många intressanta vandringar inklusive min egen men jag skulle nog valt ”Bokskog och vidunderliga vyer från Hallandsåsen” eftersom den sträckan är också väldigt fin.

Bild: Axelstorpsravinen.

Inlägget Upplev Bjärehalvön i vandringskängor dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar