Vaccinationen mot covid-19 har påbörjats

Vaccinationen mot covid-19 har påbörjats

Haga Park fick ta emot de första sprutorna med vaccinet mot covid-19. Först ut att vaccineras var Margareta Skog, 75 år.
– Det kändes väldigt bra och tryggt att få ta sprutan. Detta har jag sett fram emot.
De första vaccinationerna mot covid-19 i Båstads kommun har inletts. Vård- och omsorgsboendet Haga Park var först ut när man på onsdagen vaccinerade alla vård- och omsorgstagare samt mer än 90 procent av personalstyrkan. Den första att vaccineras var vård- och omsorgstagaren Margareta Skog.
– Jag har alltid tänkt att när jag väl får chansen att vaccineras ska jag ta den. Jag har sett fram emot denna dag, säger Margareta på telefon strax efter vaccinationen.
2020 har varit ett litet ovanligt år. Margareta berättar att hon varit aktiv i både bok- och filmklubb för att få tiden att gå. Dagliga promenader har också förgyllt vardagen.
– Jag har alltid känt mig trygg i alla sammanhang som varit under året, mycket tack vare personalen på Haga Park, säger Margareta.
Annika Müller Hansen är enhetschef på Haga Park. Även hon har sett fram emot denna dag.
– Det känns hedrande och roligt att få vara först ut i kommunen. Vi har väntat på denna dag väldigt länge. Nu har vi inlett början till en förändring och äntligen ser vi ljuset i tunneln.

“Nålsticket är inget att vara rädd för, det kändes ingenting”, säger Margareta Skog, som var först ut att vaccineras på Haga Park.

Inlägget Vaccinationen mot covid-19 har påbörjats dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar