Välfyllt vårprogram på biblioteket

Välfyllt vårprogram på biblioteket

Bokcirklar, filmvisning, språkcafé och barnföreställningar är några aktiviteter och evenemang som sker på biblioteken i kommunen under våren.
Biblioteket blickar fortsatt försiktigt framåt och presenterade i veckan ett välfyllt vårprogram som innehåller en spännande blandning av aktiviteter för barn och vuxna – från sagoföreställningar, pysselbord, boksamtal, utställningar och språkcafé till april månads tema Flykten över sundet.
Bland evenemang som riktar sig till vuxna hittar vi bland annat en bokcirkel med tema nordisk litteratur som startade förra året och som nu fortsätter med tre träffar.
I mars tipsar bibliotekspersonal om läsvärda böcker när det arrangeras bokfrukost på biblioteket i Båstad och bokfika på biblioteken i Torekov och Förslöv.
För barn arrangeras bland annat quiz och möjlighet att lära sig teckna kattspionerna från Anja Gatus spännande böcker om kattspionerna på Rosengård. I mars visas en visuell föreställning med dockor för de mindre barnen på Förslövs bibliotek.
 
Flykten över sundet
I april sker en rad aktiviteter under temat Flykten över sundet. Måndagen den 25 april gästas biblioteket av Helsingborgsförfattaren Conny Palmkvist som berättar om sin bok Sundets röda nejlikor: Hur svensk polis och Helsingörs syklubb räddade danska flyktingar under andra världskriget. Boken skildrar skepparen Erling Kjaer som hjälpte nästan 1500 motståndsmän och flyktingar att korsa Öresund mot friheten i Sverige.
Under april finns även den digitala utställningen Välkommen till Sverige – om människor på flykt – att se på biblioteket i Båstad.
 
Ta del av bibliotekets vårprogram
Bibliotekets vårprogram finns att hämta på biblioteket i Båstad och på kommunhuset i Båstad. Du kan också ta del av programmet i en pdf-version.
 
Evenemang och covid-19
Vi ber dig att som deltagare följa de rekommendationer som råder. Delta bara i evenemang om du känner dig fullt frisk. Om du har anmält dig till ett evenemang men behöver stanna hemma på grund av sjukdom, sjukdomssymtom eller annan orsak uppskattar vi om du hör av dig och anmäler förhinder.
Eventuella förändringar i programmet kan ske utifrån Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19.

Inlägget Välfyllt vårprogram på biblioteket dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar