Välkommen att medverka på kommunens demokratidag

Välkommen att medverka på kommunens demokratidag

Lördagen den 13 november är det återigen dags för en ny demokratidag – i år med temat Båstads kommun 50 år. Allmänhet är särskilt välkomna för att delta i samtal med politiker och tjänstepersoner från Båstads kommun.
Under demokratidagen välkomnas allmänhet till kommunhuset för att möta och samtala med lokala politiker och tjänstepersoner från Båstads kommun. Temat för dagen är Båstads kommun 50 år. Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L) berättar om kommunens historia och om hur Båstads kommun bildades vid kommunreformen 1971 av dåvarande Båstads köping, Förslövsholms landskommun och Västra Bjäre landskommun samt en del ur Karups landskommun. Besökare kan även ta del av utställningar och lyssna på ett föredrag om Hallandsåstunnelprojektet.
Syftet med demokratidagen är att skapa en mötesplats för dialog som lyfter fram demokratin som värdegrund, styrelseskick och arbetssätt.
– Demokrati är inte något som händer av sig själv. Vi måste anstränga oss och hitta nya former för att skapa mötesplatser mellan förtroendevalda och medborgarna vi representerar, säger kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L).
För kommunfullmäktiges ordförande handlar demokratidagen om att hålla igång kontakten mellan väljare och förtroendevalda även mellan valen.
– Jag vill värna det demokratiska samtalet utan att det har något att göra med att fiska efter röster. Det tror jag att vi kan göra genom att sitta ner över en kopp kaffe, säger han.
På plats finns företrädare för samtliga politiska partier i Båstads kommunfullmäktige och det bjuds på kaffe med fralla. Varmt välkommen att medverka på Båstads kommuns demokratidag.
Program
9.15 – 9.45 Kaffe med fralla med möjlighet att se på våra små utställningar
9.45 – 10.30 Båstads kommun 50 år – föredrag av Thomas Andersson
10.30 – 10.45 Paus och tillfälle för pratstund – politiker och åhörare
10.45 – 11.05 Hallandsåstunnelprojektet – Johan Persson, tidigare informationschef för projekt Hallandsås.
11.05 – 11.20 Paus och pratstund
11.20 – 12.00 Hyllning av demokratins hjältar
 

Inlägget Välkommen att medverka på kommunens demokratidag dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar