Välkommen till Båstads biblioteks sci-fi- och fantasyinvigning

Välkommen till Båstads biblioteks sci-fi- och fantasyinvigning

Lördagen den 14 mars klockan 11.00 invigs den nya avdelningen för science fiction och fantasy på Båstads bibliotek. Kom och prova på ljussabelfäktning och mingla med trekkies och andra karaktärer från sci-fi- och fantasyvärlden.
Under 2019 tilldelades Båstads kommuns biblioteksverksamhet medel från Kulturrådets satsning Stärkta bibliotek för att möjliggöra en satsning på science fiction och fantasy. Satsningen har resulterat i en helt ny avdelning på Båstads bibliotek för unga vuxna och vuxna.
– Kulturrådets medel ger oss en fantastisk möjlighet att få göra en unik satsning för unga. Inriktningen på sci-fi/fantasy är medvetet vald för att locka unga, men också för att locka alla att ta del av en värld bortom vår egen som kan ge perspektiv på den tid vi lever i, säger Catharina Elofsson, bibliotekschef.
Lördagen den 14 mars mellan klockan 10.00-14.00 bjuds allmänhet in till invigning av Båstads biblioteks nya avdelning för science fiction och fantasy. En portal kommer att leda besökarna in till den nya avdelningen där besökarna bland annat kan mingla med karaktärer från Star Trek, prova på ljussabelfäktning samt se en ljussabeluppvisning.
– Vi har bjudit in cosplayern Locklin Thuresson som kommer att klippa bandet till vår nya avdelning. Locklin kommer även att informera om cosplay, som innebär att man efterliknar olika karaktärer från bland annat film, tv och spel, säger Catharina Elofsson och uppmanar samtidigt besökare att gärna komma utklädda.
Lagom till invigningen har biblioteket fräschat upp sin brädspelsektion på tema sci-fi och fantasy. I ”Spelhålan” kommer spelexperten Stina finnas på plats för att spela med besökarna. Spelen kommer också att finnas för utlåning.
– Det kommer även bli animation- och stillbildsverkstad med filmpedagogen Jim Nilsson. Här ges tillfälle att ta bilder mot en green-screen, säger Catharina Elofsson.
För de yngsta besökarna blir det sagostund i Sagorummet.
Biblioteket fortsätter sin satsning under våren med olika sci-fi-träffar från 15 år och uppåt med start 18 mars.
– Här kan du, som är intresserad av science fiction och fantasy, träffa likasinnade och få boktips och inspiration. Träffarna har olika teman som till exempel artificiell intelligens och robotar samt genus i fantasy, säger Maria Ragnarsson, bibliotekarie, som tillsammans med sin kollega Mats Johansson anordnar sci-fi-träffarna.
Vad händer på biblioteket den 14 mars? Här är hela programmet

Locklin Thuresson ger råd och tips om cosplay. Foto: Måns Thuresson

Inlägget Välkommen till Båstads biblioteks sci-fi- och fantasyinvigning dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar