Välkommen till fältvandring vid våtmarksmiljöerna i Sinarpsdalen

Välkommen till fältvandring vid våtmarksmiljöerna i Sinarpsdalen

Under sensommar och höst 2022 har kommunen genomfört natur- och vattenvårdsåtgärder i nedre delen av Sinarpsdalen. Nu bjuder vi in allmänhet till en fältvandring där vi berättar mer om projektet.
Torsdagen den 13 april klockan 17 arrangeras en fältvandring i Sinarpsdalen. Syftet är att berätta mer om de våtmarksmiljöer kommunen anlade i Sinarpsdalen förra året.
– Projektet har haft flera syften som till exempel ökad biologisk mångfald, vattenrening samt flödesutjämning. Det innebär minskad risk för översvämning nedströms och ökad grundvattenbildning. Som en del av projektet har även vandringsleden genom Sinarpsdalen fått en ny sträckning, säger Ingemar, projektledare på kommunen.
Våtmarksmiljöerna har anlagts inom en yta på cirka 4,3 hektar och stor anpassning har skett till befintliga värden. Det raka diket har blivit en slingrande bäck med svämplanszoner och småvatten.
Projektet har finansierats genom den lokala naturvårdssatsningen (LONA) och initierades ursprungligen av Sinarpsdalens intresseförening. Projektet har blivit verklighet tack vare att markägarna i området deltagit.
Naturcentrum AB, som tagit fram ritningar och följt projektet, guidar oss runt våtmarken. Medverkar gör också Bjäre Naturskyddsförening. Vill man så kan man gärna på egen hand promenera vandringsleden vidare mot Grevie och titta på ytterligare våtmarker och småvatten som anlagts i området.
– Grillen kommer vara varm om man vill ha egen picknick i anslutning till aktiviteten. Vi bjuder på varma drycker och bullar.
Varmt välkomna att delta. Vi samlas vid Sinarpsdalens parkering.

Inlägget Välkommen till fältvandring vid våtmarksmiljöerna i Sinarpsdalen dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar