Varning för bedragare

Varning för bedragare

Vi har fått information om att en okänd person under gårdagen och idag har ringt till personer på Bjäre och falskeligen utgett sig för att komma från Båstads kommun.
Personen säger att den som blir uppringd är berättigad hemtjänst från kommunen och att personen ska komma hem för att hjälpa till. Den som ringer har också försökt att bestämma ett möte vid kommunens lokaler.
Den som falskeligen ringer hänvisar till chefer inom kommunen och lämnar också ett telefonnummer att ringa till. Detta telefonnummer är inte ett nummer som tillhör kommunen.
Vi vill återigen gå ut med information om att Båstads kommun inte arbetar på detta sätt. Om du är osäker på om en person som utger sig för att vara från kommunen är det – kan du be personen att identifiera sig med sitt tjänstekort. Under dagtid kan du också ringa vår kundtjänst på 0431-77000 som kan kontrollera att personen är från kommunen.
Telefonnummer som är bra att kunna:

För att kontrollera att personalen kommer från kommunen kan du under dagtid kontakta kommunens kundcenter på 0431-77000.
Vid pågående brott – ring 112.
Om du redan har blivit utsatt för brott ring – 114 14.

Information om hur du skyddar dig från bedragare i hemmet, på stan eller på nätet finner du på polisens hemsida:
Polisens sida om hur du skyddar dig mot bedrägeri.

Inlägget Varning för bedragare dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar