Verksamheter fortsatt stängda efter skärpta restriktioner

Verksamheter fortsatt stängda efter skärpta restriktioner

Kommunens ledningsgrupp har idag fattat beslut om att fortsatt hålla ett flertal av kommunens verksamheter stängda. Anledningen är en oroväckande hög smittspridning av coronaviruset.
Den 27 oktober fattade Folkhälsomyndigheten, i samråd med bland annat smittskyddsläkaren i Region Skåne, beslut om skärpta allmänna råd i Skåne.
– Vi har fått tydliga direktiv från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne. Var och en måste följa de skärpta råden för att minska smittspridningen. Det är ett allvarligt läge vi ser nu, säger Charlotte Rosenlund Sjövall, kommundirektör i Båstads kommun.
I Båstads kommun innebär detta att ett flertal verksamheter påverkas till och med den 22 december 2020.
Verksamheter som påverkas är:

Biblioteken stängs med undantag för elever som utnyttjar lokaler på Båstads bibliotek samt för bokade besök
Kompetenshubben stänger med undantag för bokade besök
Café Biblos håller stängt
Öppna förskolan stängs för inomhusaktiviteter
Gällande besök till äldreboenden och lss-bostäder i kommunen vädjar man till anhöriga att avstå från besök. Besök genomförs i första hand digitalt. Ta kontakt med berört boende.
Uthyrning av idrottsanläggningar ställs in minst till den 22 december 2020 med undantag för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.
Samhällsbyggnads tillsynsbesök genomförs digitalt där det är möjligt.

Kommunhuset kommer fortsatt vara stängt för besökare. Endast bokade besök gäller. Boka ditt besök via telefon 0431-77000 eller info@bastad.se.
Besluten gäller till och med den 22 december, men kan komma att förlängas.
 
Skärpta råd i Skåne
Region Skånes statistik har den senaste veckan visat på en oroväckande snabb smittspridning i Skåne. Ökningen gäller både antalet smittade och antalet inlagda patienter. Alla åldersgrupper är drabbade. Detta är anledningen till att Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Skåne beslutat att skärpa de allmänna råden för att stoppa smittspridningen. Detta innebär bland annat att:

Alla bör undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. Resor som inte går att undvika, till exempel resor till jobb, skola eller vårdbesök, kan alltid genomföras.
Alla bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det är risk för trängsel som till exempel butiker och köpcentrum. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
Alla avråds från att arrangera eller delta i idrottstävlingar och cuper där många möts och där resor är nödvändiga.
Alla bör undvika att umgås med andra personer än de som man bor med eller träffar varje vecka.
Alla verksamheter bör vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och erbjuda digitala alternativ.
Arbetsgivare bör ge förutsättningar och uppmana personal att arbeta hemifrån när det är möjligt. Tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten bör undvikas.

Inlägget Verksamheter fortsatt stängda efter skärpta restriktioner dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar