Volontärverksamheten finns tillhands för riskgrupper

Volontärverksamheten finns tillhands för riskgrupper

Under våren startades en volontärverksamhet i Båstads kommun med syftet att hjälpa de som tillhör en riskgrupp att kunna hantera vardagen under corona-krisen. Verksamheten är fortfarande igång och möjligheten finns att antingen få hjälp för den som behöver det eller att anmäla sig till att bli en av kommunens volontärer och underlätta vardagen för en medmänniska.
I samband med coronavirusets spridning startades volontärverksamheten i Båstads kommun där frivilliga i kommunen hjälper äldre och personer i andra riskgrupper med allt från att handla mat och andra varor till att låna böcker på biblioteket eller göra andra ärenden i samhället.
Verksamheten, som går under parollen Bjäre hjälps åt, sker utan någon ersättning till volontärerna och de som hjälper till ska också själva vara helt symtomfria när de utför uppdrag.
Coronaviruset fortsätter att spridas i samhället och fortfarande kan ett behov av stöd i vardagen finnas hos många. Tveka inte att höra av dig till kommunen om du tillhör en riskgrupp och är i behov av hjälp och stöd eller om du vill hjälpa till som volontär.
 
För dig som tillhör en riskgrupp
Om du tillhör en riskgrupp är du välkommen att anmäla att du vill ha hjälp av en volontär genom att ringa till 0431-777 60 (vardagar 8.00-16.30) eller fylla i formuläret här.
För dig som vill bli volontär
Du som vill hjälpa en medmänniska i vardagen kan läsa mer om volontärverksamheten, och anmäla ditt intresse genom att fylla i ett formulär på den här sidan

Volontärverksamheten finns till för riskgrupper.

Inlägget Volontärverksamheten finns tillhands för riskgrupper dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar