Folkhögskolor

Om du letar efter en mer individuell utbildningsmiljö kan en av Familjen Helsingborgs folkhögskolor vara ett alternativ. Här hittar du skolor med olika profiler och inriktningar på sina kurser och utbildningar.

Det som utmärker folkhögskolor jämfört med gymnasieskolan och komvux är att undervisningen ofta sker i mindre grupper och att man studerar ämnesövergripande i projektform. De profilkurser som erbjuds av folkhögskolorna är i stor utsträckning unika. Till skillnad från studier på högskola eller universitet får man inga högskolepoäng för kurser på en folkhögskola. Däremot kan det krävas grundläggande behörighet för högskolestudier då man på vissa av folkhögskolornas kurser studerar på eftergymnasial nivå.

Albins folkhögskola, Landskrona

Om du känner ett behov av att skaffa dig gymnasiebehörighet, rädda världen, bli en bättre facklig förtroendevald, utvecklas till författare eller lära dig mer om sociala medier – då kan du göra det på Albins folkhögskola.

Fridhems folkhögskola, Svalöv

Skolan har en kulturprofil med heltidsstudier inom film, foto, musik och teater.
Folkhögskolans webbplats.

Munka folkhögskola, Munka Ljungby

Vi ser till helhetssynen på människan, sambandet mellan utmaning, välbefinnande och studieresultat. Vi erbjuder olika profilkurser, sommarkurser och du kan även läsa behörighetskurser på gymnasienivå.
Samt erbjuds även uppdragsutbildningar.
Folkhögskolans webbplats.

Munka folkhögskola, filial Perstorp

Vi ser till helhetssynen på människan, sambandet mellan utmaning, välbefinnande och studieresultat. Hos oss läser du behörighetskurser på grund & gymnasienivå. Samt erbjuds även uppdragsutbildningar.
Folkhögskolans webbplats.

Sundsgårdens folkhögskola, Helsingborg

Sundsgårdens folkhögskola erbjuder vuxenstudier med engagerade lärare. Här läser du behörighetsgivande kurser på både grundskole- och gymnasienivå. Vi har även profilkurser, yrkesutbildningar och sommarkurser. Välkommen till Sundsgården – din folkhögskola i Helsingborg. Här får du växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för din passion och för samhällsengagemang.
Folkhögskolans webbplats.

Södra Folkhögskolan, Helsingborg

Har du inte blivit klar med gymnasiet? Genom att studera på Allmän kurs, Södra Folkhögskolan Helsingborg, skaffar du dig samma behörigheter som du kan få genom gymnasiet eller vuxenutbildningen. Vi erbjuder två olika inriktningar: Demokrati & samhälle och Service & bemötande. Vi erbjuder även en särskild kurs i Entreprenörskap. Kursen riktar sig till de som vill bli entreprenör, intraprenör eller projektledare. Vi finns mitt i centrala Helsingborg, Trädgårdsgatan 25.
Folkhögskolans webbplats

Fick du hjälp av informationen på sidan?