Anette Ekenberg

Ålder: 47

Utbildningsbakgrund:
Kandidatexamen i barn och ungdomspedagogisk utbildning, masterexamen inom specialpedagogprogrammet från Malmö Universitet, div kurser och diplomerad vägledare i ICDP (International Child Development)

Vad är dina nuvarande arbetsuppgifter?
Rektor för förskola i Örkelljunga kommun Har ansvar för fyra förskolor och leder ca 30 anställda. I mitt arbete som chef och rektor är min uppgift att se till att förskolan som helhet inriktas mot de nationella målen. Jag har ett övergripande ansvar för förskolans utbildning och att ge personalen förutsättningar för att bedriva en förskola med hög kvalitet.

Vilka förväntningar har du på programmet Framtidens chefer?
Jag ser framemot att få mer kännedom om mina styrkor och vad mina svagheter som chef kan vara. Det ska bli trevligt att lära känna alla andra deltagare. Hela programmet ser jättespännande ut och jag ser framemot alla delar och att få vara en del i denna process som kommer att utveckla mig som människa. Stor tacksamhet över att jag fick denna möjlighet.

Vad kommer du kunna bidra med till övriga deltagare i Framtidens chefer?
Jag kommer att bidra med hela mig som person, min nyfikenhet, ödmjukhet, humor, ärlighet, glädje och hjälpa varandra att vara i denna process för att vi alla vill utvecklas som ledare och människa.

Vilka är dina styrkor som ledare?
Jag är positiv, mycket lyhörd och en stor portion ödmjukhet. Jag trivs att vara i förändringsprocesser och vill gärna utmanas. Det är härligt att stötta och hjälpa en annan människa att utvecklas och våga vara modig. Jag är en ärlig person och sätter gärna gruppen före mig själv. Har en bra förmåga att se helhet och sammanhang. Jag är inte konflikträdd utan utmanas att hitta lösningar. Gillar struktur och ordning och reda med en viss flexibilitet.

Vilken är din dolda talang?
Jag är kreativ och har en konstnärlig talang som gjort att jag deltagit i en mängd olika utställningar och konstrundor.

Fick du hjälp av informationen på sidan?