Familjen Helsingborgs traineeprogram

Vi arbetar aktivt på flera olika sätt för att vara attraktiva arbetsgivare. En del i det arbetet är Familjen Helsingborgs traineeprogram som startades hösten 2006. Traineerna är nyutexaminerade akademiker som valts ut för att de anses ha särskilt goda förutsättningar att i framtiden inta ledande eller strategiska specialistfunktioner inom kommunal verksamhet.

Under tiden i Familjen Helsingborgs traineeprogram varvas arbete i kommunal verksam­het med utvecklingsdagar i projektledning, presentationsteknik, personlig utveckling samt kommunal styrning och ledning. Ungefär 25 % av tiden läggs på utvecklingsdagar och arbete med ett gemensamt traineeprojekt. Projektet utförs med koppling till Test- och utvecklingsprojekten som tar avstamp i Utvecklingsplanen i Familjen Helsingborg. Traineeprogrammet ger mycket god inblick i hur kommunal verksamhet fungerar och ett fantastiskt nätverk inför det framtida yrkeslivet.

Sök till Familjen Helsingborgs traineeprogram

Ta steget in i en spännande framtidsbransch

Traineer i Familjen Helsingborg är nyutexaminerade akademiker som valts ut bland hundratals sökande för att de anses ha särskilt goda förutsättningar att i framtiden inta ledande eller strategiska specialistfunktioner inom kommunal verksamhet. Nu söker vi dig som vill ta steget in i demokratibranschen!

Genom traineeprogrammet får du:

  • Stimulerande arbetsuppgifter
  • Goda möjligheter till personlig utveckling
  • Utvecklingsdagar
  • Ett ovärderligt yrkesnätverk
  • Fast månadslön under 12 månader
  • Stor kunskap om kommunal verksamhet
  • Arbete i olika kommuner
  • Unik teamträning
  • Handledare och mentor

Du som söker är:

Du som söker är en nyutexaminerad akademiker med liten arbetslivserfarenhet men med ett stort engagemang för samhällsfrågor. Du är en samhällsentreprenör som gärna ifrågasätter, tar initiativ och har förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbeten. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också vara kommunikativ i bemötande, tal och skrift samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vill du veta mer?

Läs mer om traineeprogrammet här. Vi finns även på Facebook och Instagram under FHtrainee.

www.traineeprogrammet.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?