Press

Nyheter och information om vad som händer i Familjen Helsingborg publiceras löpande på denna webbplats. På dessa sidor hittar du bilder från vår region. Bilderna är  fria att använda i andra medier så länge du anger fotograf. Du hittar även pressmeddelanden och du är naturligtvis välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta rätt kontaktperson, bilder på personer inom vår organisation eller om du söker andra uppgifter.

Kontakta oss.

Familjen Helsingborgs Flickr.

Pressmeddelanden

2020-05-06 Framtidscoach till företagare – till följd av Covid-19

Kommunerna som samarbetar i Familjen Helsingborg* har identifierat behovet av coachning till små och medelstora företag, med sikte på att de ska ta sig stärkta ur dagens situation. Det finns idag flera initiativ som hjälper företagen men detta tar sikte på affärsutveckling och företagarens personliga utveckling. Vi ser det som ett långsiktigt arbete för att stärka företagandet.

För att säkerställa så många småföretags överlevnad som möjligt kommer vi i samarbete med främst Nyföretagarcentrum och Tillväxt Helsingborg att ge rådgivning och mentorskap. Dessa båda parter har en kunskap inom rådgivning och företagsutveckling som kommer väl till pass i sammanhanget.

Det handlar om både om traditionell rådgivning och affärscoachning men även om hur företagare kan ta sig igenom en kris genom att gå igenom affärsplanen, lyfta blicken, tänka ”utanför boxen” och eventuellt förbättra sitt arbetssätt. Vi ser även stor vikt av att involvera andra företag som kan vara med och coacha och som har företagarens perspektiv, det vill säga en form av mentorskap.

Läs pressmeddelandet här.

2020-01-24 ​Ja till modiga projekt som ska utveckla nordvästra Skåne

Kommunala mikrotjänster för ökad livskvalitet, marknadsföring av naturturismen vid Rönne å och en regional YH-accelerator för att få fram fler yrkesutbildningar i nordvästra Skåne. Det är tre nyskapande ”test- och utvecklingsprojekt” som får stöd från Familjen Helsingborg. Det beslutade styrelsen på torsdagen.

-Familjen Helsingborg är ett väl fungerande samarbete mellan oss elva kommuner här i nordvästra Skåne. Nu tar vi nästa steg och lägger våra gemensamma resurser på en helt ny typ av utvecklingsprojekt som vi tror kan vara modiga och nyskapande för vår region, säger Peter Danielsson, styrelseordförande för Familjen Helsingborg.

Läs hela pressmeddelandet.

2018-01-12 ​Johan Lindberg ny sekretariatschef för Familjen Helsingborg

Den 1 mars tillträder Johan Lindberg som ny sekretariatschef för Familjen Helsingborg. Johan kommer senast från Trafikverket där han har varit utvecklingsansvarig för internutbildningar. Johan har även jobbat som strateg inom regional utveckling på Region Halland samt varit ansvarig för medborgardialoger på Region Skåne.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att bidra till ett ännu bättre samarbete mellan kommunerna i Familjen Helsingborg. Jag tar med mig min erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor och samverkan mellan organisationer från lokal, regional och nationell nivå. Familjen Helsingborg är ett lysande exempel på hur kommuner kan arbeta tillsammans för att bli en attraktiv plats för medborgare och företag. Jag ser verkligen fram emot att bygga vidare på det arbetet, säger Johan Lindberg.

Läs hela pressmeddelandet.

2017-02-13 Nu byts bibliotekssystem och webb – vissa störningar väntar

Under vecka nio, 27/2-5/3, byts bibliotekssystemet för biblioteken inom hela Familjen Helsingborg. Under perioden byter vi också webbplats. Detta medför vissa begränsningar i servicen. Men när webben och systemet är bytt förenklar det för användaren.

Bytet av bibliotekssystem samt ny webbplats innebär att servicen kommer vara ytterst begränsad under vecka 9, 27/2-5/3. Det innebär att biblioteken inte kommer att kunna låna ut, låna om, reservera eller ta emot några böcker, filmer, TV-spel eller andra medier. Det kommer heller inte gå att använda vår webbplats. Ny webbplats lanseras den 7/3.

2016-12-20 Gemensam familjerätt i Familjen Helsingborg

Från och med 1 januari 2017 kommer Helsingborg, Åstorp och Örkelljunga att ha samverkande familjerätt, placerad i Helsingborg. Svalöv ansluter till samarbetet i februari.

– Vi tror att samverkan gynnar både den större och de mindre kommunernas invånare. Det ger en större möjlighet för oss att knyta till oss kompetens, öka tillgängligheten och samordna kostnaderna, säger Ann-Christine Borgman (MP), socialnämndens ordförande i Helsingborg.
Huvuddelen av verksamheten kommer att förläggas i Helsingborg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?