Utvecklingsplan 2024-2027

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Familjen Helsingborg är människor som möts, platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. Här växer både människor och företag. Vi är: Bjuv Båstad Helsingborg Höganäs Klippan Landskrona Perstorp Svalöv Åstorp Ängelholm Örkelljunga

Starkare tillsammans

Vårt samarbete bygger på att vi är starkare tillsammans. När vi krokar arm ger det effekter på hemmaplan och i vår omvärld. Våra olika förutsättningar och resurser är både en utgångspunkt och en möjlighet och vi arbetar konstruktivt utan prestige.

Frivillighet och ansvar
Vårt samarbete bygger på frivillighet, samtidigt som alla känner ansvar för vårt arbete. Det bygger på att alla vinner, om inte vid varje tillfälle så åtminstone över tid, vilket förutsätter uthållighet och helhetssyn. För att lyckas krävs engagemang, generositet och medvetenhet om att helheten är större än delarna.

Nätverk och kunskap
Vårt kommunsamarbete är till för alla olika roller i våra medlemskommuner – från förtroendevalda till medarbetare. Det är en kunskapsbank i både stora och små frågor och det kollegiala nätverkandet ger utbyte av erfarenheter, nya synergier och en ökad effektivitet.

Vision

Familjen Helsingborg är en mångsidig och sammanhängande stadsbygd som präglas av innovation, samarbete och livskvalitet.

Verksamhetsidé

I Familjen Helsingborg utvecklar vi genom att testa, förädla och förnya. Tillsammans blir vi smartare och effektivare. Det ger resultat och genomslag lokalt, regionalt och nationellt. Känslan skapar Familjen Helsingborg

Fyra utvecklingsområden 2024-2027

 • Livskvalitet
  I Familjen Helsingborg skapar vi livskvalitet, utveckling och trygghet tillsammans. Vi tar tillvara initiativkraft hos individer och organisationer. Vår välfärd och våra miljöer, mötesplatser och upplevelser lockar både nationellt och internationellt.
  I Familjen Helsingborg stärker vi tryggheten och livskvaliteten.
  .
 • Företagsamhet
  I Familjen Helsingborg vill fler etablera verksamheter och göra investeringar. Vi utvecklar gemensamma tjänster och lösningar för hela företagarresan – från idé till förverkligande. Tillsammans arbetar vi för en ständigt bättre kompetensförsörjning.
  I Familjen Helsingborg lyckas företag bättre och växer snabbare
 • Infrastruktur
  I Familjen Helsingborg är vi nära varandra och vår omvärld genom utveckling av smarta lösningar och gemensamma prioriteringar för vår infrastruktur. Kollektivtrafiken ska utvecklas efter de behov som finns hos invånare och arbetsgivare.
  I Familjen Helsingborg är det enklare att mötas och att resa.
  .
 • Inre effektivitet
  I Familjen Helsingborg utvecklar vi våra kommuners verksamheter med hjälp av mod och nyfikenhet. Vi är nytänkande och innovativa och tar tillvara på digitaliseringen och mobilitetens möjligheter. För att vara effektiva framtidssäkrar vi kompetens, metoder och arbetssätt.
  I Familjen Helsingborg skapar vi en smartare framtid

Fick du hjälp av informationen på sidan?