Gymnasieskolor med specialinriktning

Att välja gymnasieskola är ett viktigt steg mot framtiden I Familjen Helsingborg finns flera gymnasieskolor med specialinriktning. Hockey, flyg och ridning. Det är bara tre exempel på nischade gymnasieutbildningar i vår region.

Gymnasieskolor med specialinriktning

Elittennisprogrammet i Båstad är ett av två riksrekryterande program för Tennis i Sverige. Studiedelen av programmet motsvarar att du läser samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap. Programmet har Akademi Båstad Gymnasium som huvudman för studierna. Tennisdelen och urvalet av spelare står Svenska Tennisförbundet för.

Akademi Båstads webbplats. 

Ridgymnasiet har tre inriktningar som alla ger högskolebehörighet – häst, naturvetenskap och djursjukvård.

Ridgymnasiets webbplats.

Den flygtekniska utbildningen är en nationell specialutbildning med riksintag – flygteknik. Flygteknikerprogrammet hos oss ger dig behörighet för vidare studier på högskola och yrkeshögskola. Gymnasieutbildningen till flygtekniker i Ljungbyhed genomförs under tre år, och omfattar upp till 2400 timmar. Utbildningen består av teori varvat med praktik. Praktiken genomförs både på skolan och ute på olika flygföretag.

Utbildningens webbplats .

Ishockeygymnasiet i Ängelholm är ett samarbete mellan Rögle BK, Svenska Ishockeyförbundet och Ängelholms Gymnasieskola.

 Rögle BKs webbplats.

Skolans restaurang- och livsmedelsprogram något för dig som vill jobba med människor och har ett intresse för mat och dryck samt tycker om att skapa vackra måltidsmiljöer. Skolan har även en gästrestaurang och är specialiserad på att förbereda eleverna på att bli kock, kallskänka och servitör.

Valhall Colleges webbplats.

Naturbruksprogrammet Hund i Örkelljunga

Naturbruk – Hund är ett yrkesförberedande program, eleverna har under sina tre år femton veckors praktik., detta förbereder eleverna inför yrkeslivet och ger de möjligheter att knyta kontakter med personer inom branschen, möjlighet att få extra jobb och testa på olika yrken med hund/naturbruk. Du lär dig om hundens skötsel, träning av hund, olika inlärningsmetoder, inlärningspsykologi, olika hundsporter, hundens anatomi, raskunskap med mera. Det finns en egen rehabavdelning med pool där du lär dig friskvård, förebygga skador, massage och stretching. Teoretisk kunskap varvas med praktiska övningar tillsammans med din hund

Gymnasieskolans webbplats.

Perstorps Gymnasium, som sedan 1996 drivs av kemikoncernen Perstorp AB, är idealiskt för dig som är intresserad av kemi, teknik och naturvetenskap och vill ha en bred utbildning som lämpar sig både för dig som vill läsa vidare, och dig som vill arbeta direkt efter gymnasiet. Under din utbildning genomför du minst 12 veckors praktik och två av dessa veckor genomförs i utlandet. Här får du tillfälle att omvandla teori till praktik – allt under ledning av en personlig handledare.

Gymnasieskolans webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close