Gymnasieskolor med specialinriktning

Att välja gymnasieskola är ett viktigt steg mot framtiden I Familjen Helsingborg finns flera gymnasieskolor med specialinriktning. Hockey, flyg och ridning. Det är bara tre exempel på nischade gymnasieutbildningar i vår region.

Gymnasieskolor med specialinriktning

Ridgymnasiet har tre inriktningar som alla ger högskolebehörighet – häst, naturvetenskap och djursjukvård.

Ridgymnasiets webbplats.

Den flygtekniska utbildningen är en nationell specialutbildning med riksintag – flygteknik. Flygteknikerprogrammet hos oss ger dig behörighet för vidare studier på högskola och yrkeshögskola. Gymnasieutbildningen till flygtekniker i Ljungbyhed genomförs under tre år, och omfattar upp till 2400 timmar. Utbildningen består av teori varvat med praktik. Praktiken genomförs både på skolan och ute på olika flygföretag.

Utbildningens webbplats .

Ishockeygymnasiet i Ängelholm är ett samarbete mellan Rögle BK, Svenska Ishockeyförbundet och Ängelholms Gymnasieskola.

 Rögle BKs webbplats.

Skolans restaurang- och livsmedelsprogram något för dig som vill jobba med människor och har ett intresse för mat och dryck samt tycker om att skapa vackra måltidsmiljöer. Skolan har även en gästrestaurang och är specialiserad på att förbereda eleverna på att bli kock, kallskänka och servitör.

Valhall Colleges webbplats.

Multisport
Är du nyfiken på nya utmaningar? Gillar du att utvecklas samtidigt som du får pressa dig till det yttersta i olika fysiska moment? Lockar din individuella prestation mer än lagidrotter? Gillar du att röra dig utomhus?
Då är Örkelljunga gymnasieskolas multisportsinriktning ett bra val för dig!

E-sport
E-sportsinriktningen är ett bra alternativ för dig som vill läsa på ett nationellt program men samtidigt få möjlighet att utvecklas i e-sport och få med detta i dina betyg.

Golfinriktningen är ett bra alternativ för dig som vill läsa på ett nationellt program men samtidigt få möjlighet att utvecklas i golf och få med detta i dina betyg.

Golf

Du som går vårt idrottsgymnasium med golfinriktning läser tillsammans med alla andra elever på något av våra nationella program men du har golfträning två tillfällen/vecka. Utöver träningen läser du också idrottsteori som bland annat innefattar träningslära, skador, kost och näring och mental träning. Totalt 200 p specialisering idrott ingår.

Musik

Vi erbjuder dig som redan spelar eller sjunger att ta med ditt musikintresse till skolan inom ramen för vårt individuella val. Om du vill lära dig att spela så kan du göra det tillsammans med skolans band. Skolans musikundervisning genomförs i samarbete med musikskolan i välutrustade fina lokaler som ligger ett stenkast från Örkelljunga gymnasieskola.

Det Industritekniska programmet ger en bred bas med samma behörighet för vidare studier på universitet och högskola som exempelvis NV-programmet, samtidigt får du en yrkesutbildning och möjlighet att arbeta efter gymnasiet. När du går det Industritekniska programmet är du inriktad på tekniskt avancerade yrken.

Praktik och studiebesök, både i Sverige och utomlands, är viktiga delar av utbildningen. Du har 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag. Dessa veckor ger dig viktiga kunskaper, erfarenheter och kontakter.

Vi har också ett flertal starka företag som samarbetspartners. Detta ger våra elever unika möjligheter till givande praktikplatser, studiebesök och fortsatt arbete – både i Sverige och utomlands.

Gymnasieskolans webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of familjenhelsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close