Cykelturism

Hälsotrenden och cykelturismen ökar i hela Sverige. Region Skåne har tagit fram en strategi för att öka cyklandet både lokalt och för besökaren. Vi har nu tre nationella cykelleder i Skåne, Kattegattleden, Sydkustleden och Sydostleden som sträcker sig från Göteborg i norr, ner runt om Skåne och vidare norrut till Växjö.

Det innebär att vi har 90 kilometer högkvalitativ cykelled i södra Sverige. Det lockar besökare och redan idag säljer över 50 reseoperatörer världen över cykelpaket till Kattegattleden. Vi har dessutom tagit fram ett antal lokala cykelrundor som erbjuder passande turer för både familj och långfärdscyklisten. Inom Familjen Helsingborg arbetar vi för att dra fördel av denna utveckling och möjliggöra för affärer. Hoppas att du som företagare vill vara med oss på denna resa för ökad cykelturism.

Bli cykelvänlig företagare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Ladda ner checklistan för att se hur du blir attraktiv för cykelturisten (PDF, 56 KB)

Kattegattleden

Kattegattleden är den havsnära cykelleden mellan Helsingborg och Göteborg . Som besöksmål, boende eller café längs med leden har du möjlighet att presentera dig på kattegattleden.se. Kontakta gärna din kommuns destinationsutvecklare för mer information.

Sydkustleden

Sydkustleden är uppdelad i sex etapper mellan Helsingborg och Simrishamn. Som besöksmål, boende eller café längs med leden har du möjlighet att presentera dig på sydkustleden.se. Kontakta gärna din kommuns destinationsutvecklare för mer information.

Region Skånes cykelstrategi

Vill du läsa mer om hur Region Skåne arbetar för att stärka Skåne som cykelregion? Skane.se/cykel.

Fick du hjälp av informationen på sidan?